RIS Rijopleiding van Rijschool JBS

2toDrive

Vanaf 1 november 2011 is het mogelijk je rijbewijs te behalen vóórdat je 18 jaar bent. Door middel van het zogeheten 2toDrive systeem kun je tegenwoordig al vanaf 16,5 jaar rijlessen volgen. Vanaf het moment dat jij 17 jaar bent, mag het praktijkexamen afgelegd worden

Lees meer over 2toDrive...

Tussentijdse toets

Een Tussen Tijdse Toets (TTT) is een toets die wordt afgenomen door een examinator bij het CBR om te weten te komen hoever je bent gevorderd in de rijopleiding. Een Tussentijdse toets wordt ongeveer op 70% van de rijopleiding afgenomen. Een Tussentijdse toets duurt 55 minuten.

Lees meer over de Tussentijdse toets...

Praktijkexamen

De totale duur van het praktijkexamen is rond de 55 minuten. Dit is inclusief het voor- en nagesprek met de examinator. Dit houdt in dat je 30 tot 40 minuten daadwerkelijk aan het verkeer deelneemt.

Lees meer over het Praktijkexamen...

Faalangstexamen

Het faalangstexamen is speciaal bedoeld voor kandidaten die met behulp van de beschikbare middelen niet de noodzakelijke rust kunnen vinden om te slagen voor het rijexamen.

Lees meer over het Faalangstexamen...

BNOR examen

Als je binnen vijf jaar vier keer zakt voor je rijexamen bij het CBR, dan moet je de eerstvolgende keer een zogeheten BNOR examen of staatsexamen afleggen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als er in het leerproces een probleem ontstaat en je hierdoor meerdere keren gezakt bent.

Lees meer over het BNOR examen...

Rijschool JBS op Facebook

Inschrijven bij Rijschool JBS

Wil jij je rijbewijs halen en beginnen met autorijlessen, vul dan ons online aanmeld formulier in. We nemen dan zsm contact met je op voor het maken van een afspraak.

Lees verder..