Faalangstexamen

Kandidaten met faalangst kunnen een speciaal rijexamen, het faalangstexamen, afleggen. Een uitgebreide proef die in 2009 bij het CBR werd gehouden leverde positieve resultaten op. De speciale aanpak heeft een gunstige invloed op de ervaren spanning en leidt tot een realistischer prestatie tijdens het rijexamen.

Voor wie is het faalangstexamen bedoeld?

Het faalangstexamen is bedoeld voor mensen met faalangst voor het rijexamen. Het maakt niet uit of u al eerder rijexamen hebt gedaan. Ook als u al in het traject nader onderzoek rijvaardigheid zit, kunt u dit speciale examen aanvragen.

Faalangstexaminator

De examinator die dit examen afneemt is getraind om mensen met faalangst te begeleiden.

Duur faalangstexamen: 90 minuten

Het faalangstexamen duurt langer dan een gewoon praktijkexamen, namelijk 90 minuten. Het begint met een intakegesprek waarin u rustig uw situatie als gevolg van faalangst kunt bespreken. De examinator zal daar in het verdere verloop van het examen rekening mee houden. In dit faalangstexamen is dus voldoende tijd om u op uw gemak te stellen. Want als u zich op uw gemak voelt, dan presteert u het beste!

Time-out

Bent u eenmaal op weg en de verlammende spanning slaat toe, dan kunt u een time-out aanvragen. Of meerdere, als u dat wilt. U mag het zelf aangeven.

Niet makkelijker

Het faalangstexamen duurt langer, maar is niet makkelijker dan een regulier praktijkexamen! U moet ook bij dit examen gewoon voldoen aan alle ‘rijvaardigheidseisen’. Dat houdt in dat u moet laten zien dat u veilig en op een verantwoorde manier aan het verkeer deelneemt.

Duurder

Omdat het examen langer duurt, is het wel duurder dan het gewone rijexamen.

Rijschool JBS op Facebook

Inschrijven bij Rijschool JBS

Wil jij je rijbewijs halen en beginnen met autorijlessen, vul dan ons online aanmeld formulier in. We nemen dan zsm contact met je op voor het maken van een afspraak.

Lees verder..