Lescam

Tijdens de praktijkles wordt met een lescam(era) systeem de  les opgenomen op een micro sd-card tot 290 graden rondom de lesauto. Met dit systeem kunnen de beelden direct, zonder gebruik van een laptop, afgespeeld worden tijdens de les via een scherm als hulpmiddel om de verkeerssituatie ter plekke met de leerling te bespreken.

Aan het einde van de les wordt de sd-card aan de leerling meegegeven, zodat deze thuis nog een keer de beelden kan bekijken en nog eens rustig kan nagaan waar het goed en waar het minder goed ging. Kortom het geven en volgen van de rijlessen maakt het voor de leerling veel makkelijker om de verkeerssituatie te bekijken en te bestuderen. De instructies van de rij-instructeur worden gezien en gehoord en zo kan de leerling zich nogmaals verdiepen in de afgelopen les en zich voorbereiden op de volgende les.

De ervaring leert dat vooral het verkeersinzicht zich veel sneller en beter ontwikkelt. De leerling kan zich thuis 100% concentreren op de gegeven les en ontwikkelt zich, door zelf-analyse, veel sneller en beter.

Voordelen van het gebruik van het lescamera-systeem zijn:

De lestijd wordt zeer efficiënt gebruikt omdat de beelden gebruikt worden om verkeerssituaties te bespreken en er minder gebruik wordt gemaakt van pen en papier.

Minder discussie over wat wel/niet is gebeurd, feiten worden bevestigd door beeldopnamen.

Na afloop van de les krijgt de leerling de sd-card mee naar huis als huiswerk en kan de les nog eens doornemen waardoor het leereffect, van de gegeven les, veel groter wordt. De leerling kan zich op deze manier voorbereiden op de volgende les.

Lescam met GPS Systeem

De lescam(era) heeft een ingebouwd gps systeem, waarbij men met behulp van google earth te allen tijde kan nagaan waar de verkeerssituatie zich afspeelt op de kaart. Deze wordt geactiveerd zodra de lescam(era) begint op te nemen. Op deze manier kan men ook de constructie en tekens op de weg bestuderen en ook de stratenkennis verbeteren.

Lescam uitleg

Rijschool JBS op Facebook

Inschrijven bij Rijschool JBS

Wil jij je rijbewijs halen en beginnen met autorijlessen, vul dan ons online aanmeld formulier in. We nemen dan zsm contact met je op voor het maken van een afspraak.

Lees verder..